Kasvuhoone trendid aastaks 2015

Kasvuhoone trendid aastaks 2015

Kuigi kasvuhooned pole moekaup on siiski ka kasvuhoonete kasutamisel omad trendid ja suunad, mis aastatega muutuvad. Nõuka ajal kasutatid kasvuhooneid hoopis teisel moel ja teisel eesmärgil kui täna. Samuti on suured muutused toimunud kasvuhoonete kasutamisel viimasel paaril aastal. Millised on siis kasvuhoone trendid ?Kui lühidalt iseloomustada kasvuhoonete kasutamise muutumist viimasel 10 aastal, siis on märgusõnaks suurem teadlikkus.

1. Kasvuhoone trendid täna- Suurem teadlikus kasvuhoone kasutamisel

Inimesed on viimase 10 aastaga saanud väga palju teadlikumaks kasvuhoone kasutamise võimalustest oma aias. Kogu hobiaia kasvuhoone kultuur kui vitamiinirikka ja puhta köögivilja kasvatamise võimalus on palju teadlikum valik, kui see oli veel aastaid tagasi. Üha rohkem inimesi teevad teadliku valiku ja hakkavad ise oma perele köögivilju kasvatama. Tervislik toitumine on saanud trendiks.

2. Kasvuhoone on investeering tervisesse

Teine suur muutus, mis on alles viimase 5 aastaga laiemalt aset leidnud on see, et me oskame oma tervises näha investeeringut paremasse ellu. Kui varasematel aastatel oli  esimene prioriteet kindlasti raha ja karjäär ja kui raha üle jäi, siis tervislik toitumine ja tervis. Selles osas on toimunud suur nihe. Tänasel päeval näeb suurem enamus inimesi juba tugevat tervist kui suurt väärtust omaette ning on valmis sellesse investeerima nii aega kui raha.

3. Kasvuhoone trendid- Hinnatakse rohkem kasvuhoone sisu ja kvaliteeti

Kolmas võib olla spetsiifilisem muutus kasvuhoone valdkonnas on see, et hinnatakse juba rohkem kvaliteeti ja pikaealisust. Kasvuhoones nähakse rohkem investeeringut kui kulutust ja seda planeeritakse juba pikemaks ajaks kui üheks aastaks.Kui 10 aastat tagasi osteti 80% kasvuhoonetest ainult hinna järgi. Mida odavam seda parem, seda rohkem säästeti. Tihti osteti paarisaja euroseid hiina kasvuhooneid 5 aastaga 4 tükki eelmiste asemele. Ilmselt said aga mingil hetkel inimestel koolirahad otsa ja leiti, et üheks hooajaks kasvuhoonet osta on liiga kallis. Abiks otsustamisel tulid kindlasti 2009 ja 2010 aasta lumerohked talved kui Eestis hävis paari nädalaga tuhandeid meie oludesse sobimatuid kasvuhooneid.Aastal 2014 oli selliste kasvuhoonete osakaal müügis juba pigem 20% ehk muutus on olnud tõesti väga suur. Suurem enamus ehk 80% kasvuhonetest valitakse täna  juba vastupidavuse, kvaliteedi ja kasutamise praktilisuse põhjal. Hind on loomulikult alati oluline faktor aga nüüd tehakse ostu otsus pigem praktiliste väärtuste põhjal.Tänane kasvuhoone ostja on oma otsuse paremini läbi kaalunud ja on valmis panustama rohkem, et saada tõesti head kasvuhoonet, mis teenib teda aastakümneid. Hinnatakse kasvuhoone ergonoomikat ehk läbimõeldud kasutusmugavust. Hinnatakse kasvuhoone soojapidavust ja kokkuhoidu kütmisel pikemas perspektiivis. Samuti hinnatakse kasvuhoone stiili sobivust aia üldisesse ansamblisse. Eriti puudutab see muidugi aiapaviljone ja talveaedasid, millede püstitamine Eesti aedadesse on plahvatuslikult kasvanud viimasel paaril aastal. Ega asjata öelda, et talveaed annab meile juurde viienda aastaja.

Kasvuhoone trendid kasvuhoonete valimisel

1. Tugeva raamiga alumiiniumist Maxi kasvuhoone suurusega 12-18m2

Kõige suurem osakaal kasvuhoonete valikul on ja saab olema kindlasti tugeva konstruktsiooniga keskmine väikeaia kasvuhoone suurusega 12-18m2. Sellise suurusega kasvuhoone rahuldb kenasti väikese pere terve suve vajaduse tomatite, kurkide ja maitserohelise järele. Väiksema suurusega kui 12m2 kasvuhooned ei ole praktilised, kuna kuumenevad kergesti üle ja mahutavad liiga vähe taimi.

2. Materjalidest alumiinium ja polükarbonaat

Kasvuhoone materjalidest on endiselt esikohal alumiiniumi sulamist tugev karprofiil ja kindlasti polükarbonaatkate. Nõuka ajast tuttav ja nostalgiat pakkuv klaaskate on hakanud hääbuma juba eelmistel aastatel ja 2015 aastal on ta lõplikult OUT. Karastatud 4mm klaaskate leiab endiselt kasutust kombineeritud lahenduste puhul, talveaedadel ning paviljonidel aga üsna vähe klassikaliste kasvuhoonete puhul.Polükarbonaadi ja klaasi võrdlustest võid lugeda lähemalt lingilt

3. Praktilised seina vastu käivad Wall mudelid

2015 aasta trendiks saab olema kindlasti väga palju nn seinamudeleid ehk Wall kasvuhoone, mis rajatakse maja seina vastu. Selline kasvuhoone on oma mahu kohta väga praktiline soojusvaheti hoone seina ja kasvuhoone vahel. Vähem on vaja öökülma kaitset ja vähem kulub lisaenergiat varakevadel. Väikeste aeda puhul on tihti selline lahendus kõige praktilisem.

4. Kivimüüriga ehk sokliga kasvuhoone mudelid

Sokliga kasvuhoone mudelid alustasid Eestis suuremat võidukäiku juba mõned aastad tagasi aga 2015 aastal saab neid olema kindlasti hüppeliselt rohkem. Sokliga kasvuhoone on siis selline kasvuhoone, mis toetub mitte otse maapinnale või vundamendile vaid kas 40cm või 80cm kõrgusele müürile või seinale. Kivimüür annab kasvuhoonele suure soojuse salvestuse võimaluse ja näeb ka väga soliidne välja. Reeglina pole sokliga kasvuhoones kevadel öökülma kaitseks vaja nii palju lisasooja anda kui tavalises kasvuhoones.

5. RAL värvitud raamiga aluminium kasvuhooned

Värvitud raamiga kasvuhooned on tõusnud trendiks juba viimasel paaril aastal ja statistika näitab, et kasv jätkub kuke sammudega. Kasvuhooned saab tänapäeval tellida juba praktiliselt kõikides vikerkaarevärvides. Pulbervärvitud alumiinum on küll kallim kui standardmudel aga selle eest tõesti väga ilus. Värv lisab kasvuhoonele aias täiesti uue mõõtme ja annab võimaluse sobitada eluhooned, kõrvalhooned ja kasvuhoone üheks terviklikuks ansambliks. Värvitud kasvuhoone pinda on ka kergem puhastada ja hooldada ja vastupidavus on kvaliteetsel värvimisel sama pikk kui kasvuhoonel.Värvitud või värvimata kasvuhoone võrdlusest loe lähemalt lingilt

6. Talveaiad kingivad meile viienda aastaaja

Erinevad talveaiad ja aiapaviljonid on alustanud vallutama Eesti aedasid. Talveaia praktilise väärtuse tajumine on võtnud veidi aega aga vimasel paaril aastal on kriitiline mass liikuma läinud. Eesti inimene on avastanud enda jaoks talveaia võlud. Eelkõige annab talveaed meile võimaluse nautida nii külma kevadet, vihmast suve kui tuulist aga päikeselist sügist. Talveaed kingib meile viienda aastaaja.Talveaed võib olla ehitatud elumaja külge või keset aeda ja majast eraldi. Talveaed võib olla taimede kasvatamise ja puhkamise kohaks või perele lõunasöögi ja kokkusaamise kohaks aga samuti lihtsalt lastele koleda ilmaga turvaliseks mängutoaks.

7. Praktilised kasvuhoone lisaseadmed teevad elu lihtsamaks

2015 saab olema kasvuhoone mugava kasutamise aasta. Kõik rutiinsed ja tülikad tegevused, mida saab abivahendite hoolde usaldada, tuleb neile usaldada. Meie aeg on rohkem väärt kui iga päev kasvuhoone laeluuke avada või veekannu tassida.Esimesel kohal on kindlasti automaatne kasvuhoone luukide avamise süsteemTeisel kohal on keraamiliste anduritega kastmissüsteem, mis arvestab reaalset niiskusvajadust iga taime juures. See Austria Blumati kastmissüsteem on viimasel 5 aastal olnud Eesti müüduim kastmissüteem.Kolmandal kohal on kindlasti varakevadiseks ettekasvatuseks ja öökülmade kaitseks mõeldud kütteseadmed. Elektriseadmete asemel on üha rohkem kasutusel säästlikud ja sõltumatud gaasikütteseadmed.Neljandal kohal on kevadiseks ettekasvatuseks ja idandamiseks mõeldud Minikasvuhooned. Tugevate ja tervete taimede kasvatamiseks on vaja värsket õhku ja korralikku valgust. Selleks on ideaalne kasutada juurte soojenduse elektrimatte ja minikasvuhooneid, mida saab paigutada kütmata rumidesse, verandale ja kasvuhoonesse.Kasvuhoone pidamine peaks lisaks vajadusele olema ka mõnus tegevus mitte aga aega nõudev kohustus. Selles osas on abivahendid väga praktilised, et jätavad meile nautimise rõõmu ja hoolitsevad kõige rutiinsemate tegevuste eest.

Ilusat kasvuhoone kasutamist Sulle!

Loe veel: Kasvuhoone valimineMida kasvuhoones kasvatadaKasvuhoone soojapidavusPolükarbonaat või klaas kasvuhoonelKasvuhoone hooldustööd sügiselKasvuhoone montaaz, Miks investeerida kvaliteetsesse kasvuhoonesse?, Kasvuhoone vundamendi ehitamine, Kasvuhoone-värvitud või värvimata?, Kasvuhoone on investeering tervisesse, Kasvuhoone puhastamine sügiselKogu kasvuhoonete valik meie E-poes: Euro-Serre   Hobby   ACD   Floria Kasvuhoone värvimine, Kasvuhoone montaaz, Polükarbonaat või klaas kasvuhoonel, Kasvuhooned nõudlikule kasutajale

Kõik Parimad Pakkumised Ja Uudised Otse Sinu Emailile

Meil saab maksta:

seb-logo
swed-logo
lhv-logo
liisi-logo
visa_mastercard_logo
estojarelmaks-logo
Jälgi meid: