single.php

Hakklihamasin_TRE Spade_s

Hakklihamasina valimine. Milline peab olema hea hakklihamasin.

Hakklihamasin on nii koduses köögis kui suurköögis asendamatu abivahend. Asendamatu on ta ka väiketootjale ja jahimehele, kes töötlevad korraga läbi suuri koguseid liha.

Hakklihamasin TC-8 Comby komplekt koos tarvikutega. Sobib kodukööki ja väiksemasse ettevõtesse ja restorani.

Hakklihamasinate populaarsus koduses köögis on aastatega kiiresti tõusnud kuna perenaised ja ka peremehed on hakanud üha rohkem ise kodus naturaalsest toorainest tervislikku toitu valmistama. Tervisliku toitumise teadlikkusega käib alati käsikäes teadmine milline peab olema üks õige köögimasin. Nagu teame ei ole me nii rikkad, et osta omale viletsat kodumasinat.

Kuidas valida omale kõige paremat hakklihamasinat, mis teeb ära kõik mis vaja ilma väsimata ja hoolduseks liialt tähelepanu nõudmata.

Kodumasinad ja tööriistad peavad olema korralikud. See on põhjamaade edu reegel. Meie igapäevane toit peab tulema läbi puhta hakklihamasina mida me saame usaldada. Peame teadma, et seal pole kasutataud ohtlike plastikuid ja et ta ei oleks kasutamisel kapriisne ega nõrguke.

 

Milline on hea hakklihamasin

Üks hea hakklihamasin nii koju kui profikasutajale peaks olema:

1. Piisavalt tugev ja pikalt vastupidav

Teame, et tänapäeval on mitte-hiina tooteid väga raske leida aga see on siiski võimalik. Euroopas on pika-ajalise kogemuse ja traditsiooniga tootjaid, kes teevad nn eluaegseid hakklihamasinaid. Nende suur eelis on see, et toodetakse korralikest materjalidest nii et ka liikuvad osad kestavad aastakümneid. Samuti on tehniliste lahenduste taga tihti saja aastane kogemus ja patendid. Korralik nimi maksab palju ja vigu siin lubada ei saa.

Kaugelt imporditud seadmetel kasutatakse pigem plastiku ühendeid ja arvestatakse eluaega garantiiaja pikkusega. Ei saa pahaks panna, ka see on äristrateegia aga me ei pea sellist lähenemist oma rahaga toetama.

2. Korralikust materjalist

Hakklihamasina mudel TC-32 Elegant (2hp) - suurkööki ja jahiseltsi sobiv võimas abivahend

Väldi plastikust ja tavaplekist hakklihamasinaid, kuna need materjalid ei ole mugavad kasutada ja ei kesta kaua. Eriti annab see tunda liikuvatel osadel. Tavaliselt ei saa neid masinaid hooldada ja parandada ning ostetakse lihtsalt uus kui midagi juhtub.

Ei soovita ka alumiiniumist korpust nagu tihti odavamatel masstoodangu mudelitel on. Seda selle pärast, et alumiinium on siiski organismile keskmiselt ohtlik metall ja kui me hõõrutame teda vähehaaval oma toidu sisse, siis ei tee se meid tervemaks ja tugevamaks.

Hea hakklihamasin peaks olema kas malmist või roostevabast terasest koprusega ja vastupidavatest metallidest liikuvate osadega. Ideaalne oleks üleni roostevabast terasest korpus aga see on sageli väga kallis, seepärast on kõige populaarsemad kombineeritud korpusega hakklihamasinad. Kombineeritakse siis roostevabat terast ja malmi.

Heal hakklihamasinal on lõiketera karastatud terasest ja iseterituva mehanismiga. See on täiesti muretu lahendus paljudeks aastateks.

Lõikeplaadid ehk söelad on heal juhul kindlasti roostevabast terasest, sest just nemad saavad toore lihaga kõige tihedama kontakti. See on kõige hügieenilisem lahendus.

3. Kergesti puhastatav ja hooldatav

Oluline on tehniline lahendus. Kas pääsed igale poole kergesti ligi ja kas peale töö lõpetamist on lahtivõtmine ja puhastamine mugav. Vaata oma ostetav hakklihamasin selle pilguga üle. Kõige odavam ei ole alati kõige parem. Võid kaupluses masinaid vaadata kuidas nad puhastamiseks avanevad. Nii saabub kergesti silmiavav tõehetk kui üritad plastikust korpust avada.

Roostevaba teras ja malm on ka puhastamise ja hoolduse poolest väga head materjalid. Neid on kerge puhastada ja väga raske vigastada või kriimustada. Sellepärast on kõik profiköögi tarbed tavaliselt just roostevabast terasest.

Ja veel üks soovitus.

 

Vali optimaalse suuruse ja võimsusega hakklihamasin

Hakklihamasina mudeleid on olemas eri suuruses ja võimsusega ning erineva töökoormuse jaoks. Pole mõtet hankida omale kõige suuremat ja kõige võimsamat masinat kui kasutame teda kolm korda aastas kotletitaigna tegemiseks. Suur hakklihamasin vajab ka töövälisel ajal rohkem ruumi hoidmiseks ning on raskem tõsta. Masin peab olema just optimaalse suurusega.

Tavaliseks kodukasutuseks oleks väga optimaalne TRE Spade TC-8 seeria mudelid töökoormusega umbes 60kg tunnis.

Väiksemasse profikööki sobib kenasti TC-12 mudel aga TC-22 või TC-32 mudeliga läheb igapäevane töö muidugi kiiremini.

Kui oled jahimees või talumees ja on vaja lamba, mullika või põdra lihakehasid läbi lasta, siis oleks targem vaadata TRE Spade TC-12 või TC-22 mudelite poole. Nende mugav tootlikkus tunnis on vastavalt 100 kg tunnis ja 160kg tunnis. Suurema mudeliga on lihtsalt suuremat kogust liha mugavam ja kiirem läbi lasta.

Kui hakklihamasin on jahiseltsis seltskonna peale või kasutatakse teda talus sagedamini kui kord kuus- oleks optimaalne tutvuda TRE Spade TC-32 mudeliga, mille mugav tootlikkus on juba 320kg tunnis.

 

Hakklihamasina kasutamise hea tava

Kuna ameerikalik eluviis tungib peale, siis mainime ka eradi ära mida ei sobi hakklihamasinaga teha. Lihtsalt, et keegi ei saa öelda, et pole öeldud.

Hakklihamasin on eelkõige liha, peki ja spetsiaalse teraga ka seanaha töötlemiseks. Liha ja pekk ja ka seanahk tuleb enne hakklihamasinasse sisestamist kindlasti parajateks tükkideks tükeldada. Mida suurem mudel, seda suuremad tükid võivad olla. Liha ei tohi olla jääs, ikka värske või üles sulatatud. Masinasse ei tohi suruda suuri lihakamakaid või pikki pekiribasid või nahatükke, isegi kui see peaks füüsiliselt õnnestuma. Niimoodi lõhute oma hakklihamasina ära ja selles ei ole siis kedagi teist võimalik süüdistada.

Hakklihamasinasse ei sobi panna konte, sügavkülmast võetud kõva liha, pekki ega nahka aga samuti looma kaelarihmu, laste mänguasju või muud sarnast. Naerate.. aga te ei kujuta ette mida on meie käest küsitud ja mida on inimesed üritanud oma hakklihamasinasse toppida. Ärge palun seda tehke ja siis kestab teie hakklihamasin aastakümneid ja on teile köögis hea abiline.

 

Loodame, et artikkel oli natuke abiks uue hakklihamasina valiku tegemisel.

125 aastase kogemusega Itaalia tootja TRE Spade hakklihamasinad

 

Loe veel: Verivorsti kodus tegemineSeente kuivatamineToidukuivati kasutamineTomati kuivatamine kuivatisRavimtaimede korjamine ja kuivatamine, Vaakumpakendamine on kiireim viis tervislikult toiduaineid säilitada, Milliseid ravimtaimi korjata ja kuivatada suvel, Mahlapress-vajalik abimees koduaias, Viinamarjade kuivatamine toidukuivatiga, Teadlik ja tervislik toitumine kerge vaevaga, Kasvuhoone on investeering tervisesse


Sildid:, , ,

comments.php

3 kommentaari

  1. Pingback: Mahlapress on koduaias vajalik abimees. Toormahla tegemine marjadest ja viinamarjadest. | Rodoaed

  2. Pingback: Verivorsti kodus tegemine | Rodoaed

  3. Pingback: Hakklihamasina kasutamine | Rodoaed

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*

captcha

Palun sisestage turvakood

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <h2> <h3> <h4> <a href="" class="" target="">